Miniatuur bouwpakketten

Alles over miniatuur bouwpakketten.

Denk jij bij het woord modelbouwpakket meteen aan een standaard modeltrein, -vliegtuig, of -auto? Dat hoeft nu niet meer! Vergeet stoffige en saaie bouwdozen, want steeds meer merken brengen vrolijke, kleurrijke en meer vrouwelijke modelbouwpakketten voor volwassenen op de markt! De menselijke drang om zich creatief te uiten komt niet alleen bij mannen voor, ook vrouwen houden van knutselen en lekker creatief bezig zijn. Miniatuur bouwpakketten zijn er voor jong en oud en in deze gids lees je er alles over!

De oorsprong van modelbouw

Modelbouw is het maken van schaalmodellen. Schaalmodellen zijn een duplicaat van een bepaald onderwerp, waarbij de verhouding zoveel mogelijk hetzelfde blijven als in de werkelijkheid. Modelbouw wordt al gedaan sinds de VOC tijd, het werd toen werd gebruikt voor het maken van schaalmodellen van schepen. Naast dat modelbouw op professionele basis wordt gedaan door bijvoorbeeld architecten, scheepsbouwers en filmmakers, zien we dat hobbyisten ook steeds vaker aan de slag gaan met een miniatuur bouwpakket. Je kunt bij modelbouw onderscheid maken tussen statische (ongemotoriseerde) en radiografische (gemotoriseerde) modelbouw. Één van de meest bekende types van modelbouw is het modelspoor of de modeltrein.

Modelbouw of Miniatuurbouw?

Ook bij miniatuurbouw gaat het om het maken van een op schaal gemaakt model. Oorspronkelijk wordt de term miniaturen gebruikt voor spelfiguren in bijvoorbeeld rollenspelen of tabletop spellen. Denk bij tabletop spellen aan strategische (oorlogs)spellen waarbij de soldaatjes de miniaturen voorstellen. Het verschil tussen modelbouw en miniatuurbouw is eigenlijk te verwaarlozen. Met de opkomst van de term miniatuurbouw, zien we vooral de nieuwere bouwpakketten voor volwassenen terug. Denk hierbij aan een miniatuur huis bouwpakket. Een miniatuur poppetje zou dus goed in een dergelijk miniatuur huis passen!

Robotime modelbouw

Één van de grotere namen in de modelbouw en miniatuurbouw wereld is Robotime. Robotime is een Chinees bedrijf dat is opgericht in 2007. Ze zijn gespecialiseerd in educatief speelgoed en hebben uiteenlopende designs van miniatuur bouwpakketten in hun assortiment. Een voorbeeld van een robotime bouwpakket is bijvoorbeeld een houten 3D puzzel. Daarnaast biedt robotime andere diy projecten aan zoals een muziek box, beschilderbare puzzels, of mechanische modellen. Een robotime modelbouwpakket staat garant voor goede kwaliteit, leuke designs en urenlang plezier. Begin je eigen robotime diy project of ga aan de slag met een modelbouwpakket van een ander merk!

Ga direct naar:

De mooiste bouwpakketten van 2021

Bekijk nu onze top-10

Wil jij graag zelf aan de slag met een bouwpakket voor volwassenen? Hieronder vind je uiteenlopende bouwdozen met de leukste designs. De lijst bevat bouwpakketten voor niveau beginner tot gevorderde. Er zit dus altijd wel een perfect pakket bij dat bij jou past!

Dit diy miniatuur huis bouwpakket is een model van een knus kamertje met een kleine veranda waar een kat aan het spelen is. De blauwe geruite stof van de banken geven het een gezellige sfeer. Dit wordt extra versterkt door de twee lampen, die op tafel en die aan de muur. Dit bouwpakket heeft een formaat van 11x17x13 en is daarom ideaal voor beginners. Alles benodigde accessoires worden meegeleverd: lijm, een lineaal, een pincent en een schroevendraaiertje. Ook wordt dit pakket geleverd met stofkap zodat je jouw kunstwerk nog jaren goed kan bewaren. De LED lampjes en de batterijen houders zijn ook meegeleverd. De 2x AAA batterijen moet je zelf toevoegen. Dit is een van de weinige échte miniatuur poppenhuis bouwpakketten, aangezien de pop (de kat) er al bij zit ;).

Dit miniatuur huis bouwpakket is van een Aziatische supermarkt. Het is iets groter dan het voorgaande model, de afmetingen zijn 19x15x16,5 centimeter. De kleuren geven een mooie sfeer die precies bij deze stijl horen. De bijkomende LED lampjes versterken dit gevoel wanneer je in het donker naar deze mooie creatie kijkt. Ook de bouwdozen van de Aziatische supermarkt worden geleverd als compleet pakket: een gereedschapsse, sterke lijm en al het bouwmateriaal zit erbij!

Dit DIY pakket van Robotime is een bestseller op vele platformen. ‘Cathy’s Flowerhouse’ is een design van een tuinkas met veel bloemen en planten. De materialen bestaan voornamelijk uit hout, papier en karton. Ook zit er metaal en doek in verwerkt. Alleen het ‘glas’ is gemaakt van plastic. Het is bij dit Robotime bouwpakket nodig om de onderdelen zelf te verven. De verf en penselen worden meegeleverd. Dit bouwpakket is met al zijn planten, potten, bloemen en gieters een kleurrijk modelbouwpakket waar iedereen blij van wordt!

Ondanks dat dit geen miniatuurhuis is, wilde we dit miniatuur houten modelbouwpakket toch meenemen. Robotime heeft veel DIY pakketten en met deze gave 3D puzzel zijn veel mensen uren zoet. Het design zit technisch goed in elkaar en bestaat uit veel interessante details. Het geleverde bouwmateriaal bestaat uit multiplex, MDF en metaal. Nadat je klaar bent met bouwen kun je ook nog eens genieten van je eigen bouwwerk, de vitascope werkt namelijk echt! Zoek een donkere kamer op, houd je speelgoed ongeveer 30 cm tegen het witte scherm, draai aan het handvat en bewonder de animatie. Hoe geweldig is dat? In tegenstelling tot de miniatuurhuizen ben je met dit pakket iets korter bezig, binnen 4-8 uur zet je het bouwpakket in elkaar.

Ben jij naast modelbouwen ook gek van lezen? Dan is dit Robotime modelbouwpakket iets voor jou! Sam’s study is een design van 18,5 x 22,5 x 19 cm en bevat talloze leuke boeken! Ook is er een handige ladder aanwezig waarmee klanten elk hoekje kunnen bereiken. Deze bouwdoos wordt geleverd als compleet pakket en komt met led licht. Je moet zelf de batterijen toevoegen. Dit pakket is beginner vriendelijk en staat garant voor meer dan 20 uur bouwplezier.

Heb jij van al dat bouwen wel dorst gekregen? Scoor dan snel een goede kop koffie bij Simon’s Coffee! Dit knusse koffiehuisje is een perfecte plek om even tot rust te komen. Geniet van pianomuziek terwijl je geniet van je favoriete kop koffie. Het model is gemaakt met een hoek, hierdoor krijgt het een leuke dynamiek en kun je er vanuit verschillende perspectieven naar  kijken.

Robotime modelbouw is leuk voor iedereen! Jason’s Kitchen is perfect voor mensen met een passie voor koken. Ook dit pakket bevat weer alle leuke accessoires zoals je van Robotime gewend bent. Het schattige keukentje komt met aanrecht inclusief potten, pannen, lepels en eten. Daarnaast is er een tafeltje om aan te eten en zijn er leuke fotolijstjes om helemaal zelf te maken. De geruite vloer en het dak met raam geven deze keuken een knusse uitstraling.Dit bouwpakket staat garant voor ongeveer 12 uur bouwplezier is daarom een goed instapmodel voor beginners.

Bij Kevin’s Studio staat muziek in het middelpunt van de belangstelling. Door de grote ramen kun je al Kevin’s gave muziekinstrumenten klaar zien staan. Het ‘Do Not Disturb’ bordje op de glazen deur laat zien dat hij niet gestoord wilt worden. Misschien is hij wel bezig met het opnemen van een nieuw album! Door het grote licht in het dak wordt de studio voorzien van een groot licht dat veel sfeer geeft. Dit pakket is weer voor de iets gevorderden onder ons, je bent namelijk meer dan 20 uur bezig met deze bouwdoos!

De Garden Entrance, oftewel ‘tuiningang’ is een wat simpeler Robotime modelbouw pakket. Het is niet van een gebouw of ruimte, maar van een mooi hek dat naar een prachtige tuin zal lijden. Dit bouwpakket doet het goed op vele vensterbanken en is een mooie toevoeging aan ieder interieur. Ondanks dat het design iets simpeler is, ikun je bij dit bouwpakket alsnog een groot miniatuurhuis maken. De afmetingen zijn namelijk 21 x 12 x 17,5 cm. De ingang beschikt over fleurige bloemen en planten, LED licht en een kleine bel.

Deze vrolijke loft in frisse kleuren is een Robotime DIY pakket die perfect is voor de zomer. Dora’s loft is de mooiste en meest stijlvolle galerij van de omgeving. Bewonder de details zoals een bank met kussens en Dora’s favoriete boeken. En vergeet vooral geen aandacht te geven een de mooie wenteltrap, die mooi versierd is met planten. De wenteltrap leidt naar een geweldig dakterras, waar je de hele zomer van een lekker drankje kunt genieten.